PROJEKTI

Predstavitev naših projektov

 • Snaga Ljubljana


Javno podjetje VOKA SNAGA d.o.o, kot podjetje, ki skrbi za odvoz odpadkov in oskrbo Ljubljane s pitno vodo, je na Barju postavilo nove servisne delavnice. Kot družbeno odgovorno podjetje je ravno streho izvedlo v obliki ekstenzivne zelene strehe.


Več preberite TUKAJ
 
 
 
 
 
 • Poslovna zgradba v nakupovalnem središču 2 – Francija
   

Največja zelene strehe Urbanscape® v Franciji – s površino 8.300 m2 bo vsako leto pomagala prihraniti za skoraj dva olimpijska bazena meteornih vod.


Več preberite TUKAJ
 
 
 
 
 • O.Š. Tržišče


Z zazelenitvijo strehe smo preprečili pregrevanje strehe v poletnih mesecih. S tem se je izboljšal tudi izgled strehe na katero imajo pogled tako učenci, kot lastniki sosednji stavb.
Več preberite TUKAJ
 
 
 
 
 • VZORČNA HIŠA HUF HAUS – Nemčija


Neobičajne strešne površine ustvarjajo komaj vidno asimetrijo v drugače zelo premišljeni in resni zunanjosti in nemudoma pritegnejo pozornost. »Metuljčkasta« streha je orientirana skladno z okolico in simbolizira lepoto metulja.

Na splošno so zelene strehe Urbanscape® bistveno lažje od drugih zelenih streh, zato jih je mogoče namestiti tudi na lahke konstrukcije ter na strehe nestandardnih oblik in strehe z nakloni, kot je očitno na hišici HUF »Ausblick”, kjer izvedba tradicionalne zelene strehe ne bi bila mogoča.


Več preberite TUKAJ
 
 • SREDNJA ŠOLA CAPE COD REGIONAL TECHNICAL HIGH SCHOOL - Združene države Amerike


Edinstvena zasnova, ki zadržuje ogromno količino deževnice, a ne ogroža stabilnosti konstrukcije stavbe.

Dodatna voda prav tako zagotavlja popolne rastne razmere, kar pomaga rastlinam, da uspevajo tudi v vročem in suhem obdobju. Streha je vidni del zgradbe, zato je bil estetski vidik pomemben kriterij za izbiro naše zelene strehe.

Več preberite TUKAJ
 
 
 • Hotel Strunjan


Zazelenitev ravne strehe ter izboljšanje bivalnega ugodja gostov v hotelsko zdraviliškem kompleksu Terme Krka – Strunjan.

Sobe hotelsko zdraviliškega kompleksa v Strunjanu so imele pred posegom neposreden pogled na ravno streho s hidroizolacijsko PVC membrano. Predvsem ob vročih poletnih dneh je prihajalo do močnega sevanja toplote in neprijetnega vonja “pregrete” hidroizolcije, ki je gostom praktično onemogočala uporabo balkona za sproščujoč oddih in pogled na prečudovito naravo krajinskega parka Strunjan. Z izvedbo ekstenzivne zazelenitve se je zmanjšalo pregrevanje, predvsem pa se je močno povečalo zadovoljstvo gostov ob pogledu na ozelenjeno strešno površino.


 Več preberite TUKAJ
 
 
 • Avtomobilski nadstrešek Vrhovci


S postavitvijo funkcionalno uporabnega in estetsko sprejemljivega nadstrešeka za največ dva avtomobila v strnjenem naselju smo zmanjšanje pregrevanja v urbanem okolju.

 
Več preberite TUKAJ
 
 
 
 • SEDEŽ DRUŽBE AMPO, IDIAZABAL – Španija


Sistem Zelene strehe Urbanscape® Premium High. Bistvo zasnove je dobro upravljanje s padavinskimi vodami, sistem lahko vpije do 45 litrov vode/m², pri tem pa težo ohrani pod samo 70 kg/m², kar je polovica teže običajnih zelenih streh podobne zmogljivosti.


Več preberite TUKAJ
 
 • Gimnastični center Ljubljana


Sodobni center je prvenstveno zgrajen v namen razvoja gimnastičnih športnih panog, investitor pa je v korist družbeno odgovornega ravnanja streho ozelenil.

 
Več preberite TUKAJ
 
 
 
 • Vila Pacug


Poletno pregrevanje in ne najlepši pogled na ravno streho s sivo hidroizolacijo je bil razlog, da je lastnik želel streho ozeleniti. Izvedba zelene strehe Xeroflor® je bila vsekakor pravilna odločitev.


Več preberite TUKAJ
 

Postanite naš član

 

Vse, ki vas zanimajo področja ozelenjene urbane infrastrukture in ste z njimi morda poslovno ali raziskovalno povezani ali pa ste samo navdušenec zelenih rešitev vabimo, da se nam pridružite. Na ta način boste lahko aktivno prispevali k razvoju tega perspektivnega segmenta gradnje in urbanizacije v Sloveniji.
 

S podpisano pristopno izjavo (prejeli jo boste na vaš e-naslov, ko boste izpolnili podatke s klikom na spodnji gumb) novega člana sprejemate pogoje ustanovne pogodbe GIZ OUI.  Pristopna izjava je hkrati tudi privolitev v uporabo podatkov podjetja in kontaktne osebe oz. novega člana
za potrebe komunikacij združenja. Letna članiarina za podjetja znaša 700,00€ in 100,00€ za raziskovalne in akademske institucije ter nevladne organizacije.

Prijavitelj*
 
 
IZJAVA

PRIJAVA


PRIJAVA
 
 

  
zapri Na spletnih straneh Zelenainfrastruktura.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright © 2021, Vse pravice pridržane, Izdelava MMStudio