ČLANSTVO

Ustanovna člana sta:

Knauf Insulation, d.o.o., Škofja Loka

 
Znani slovenski proizvajalec izolacijskih materialov iz kamene in steklene volne, je pred desetletjem začel z razvojem inovativne rešitve, ki prav tako temelji na vlaknih kamene volne, ki pa so za razliko od izolacijskih materialov drugače – le mehansko -  obdelani. Poseben filc, pridobljen na ta način, ima zaradi svoje visoke vodo vpojnosti lahko funkcijo učinkovitega rastnega medija, ki so ga v podjetju v naslednjem koraku implementirali v sistemske rešitve zelenih sten in zelenih streh. Izdelki oz. sistemske rešitve, ki jih prodajajo že več kot 5 let po celem svetu, poznamo pod imenom Urbanscape®.

Več preberite na https://www.knaufinsulation.si/
  Trajnostna strategija podjetja Knanuf Insulation, poleg zagotavljanja energetske učinkovitosti in trajnostne gradnje, ki jih s svojo visoko toplotno izolativnostjo, požarno odpornostjo in akustično izolativnostjo nudijo njihovi izolacijski materiali, želi aktivno prispevati k boljši kakovosti bivanja v zgradbah in naseljih tudi s svojimi urbanimi zelenimi rešitvami Urbanscape®. Ker so v podjetju tudi na tem področju v Sloveniji v »pionirski« vlogi, razumejo svojo aktivnost na področjih, ki jih opredeljuje delovanje GIZ OUI kot svoje poslanstvo in obvezo pri doseganju svoje trajnostne strategije razvoja.
 

Norik, d.o.o.

 
NORIK d.o.o. je trgovsko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo, trženjem in zastopstvom specializiranih materialov in rešitev s področja gradbeništva. Svojim poslovnim partnerjem nudijo optimalno storitev in servis. Njihove rešitve so zmes gradbeništva in inženiringa. Čeprav so s svojimi materiali aktivni na številnih gradbeniških področjih, pa posebno pozornost dajejo prav zelenim urbanim rešitvam pri čemer jih na trgu najbolje poznajo po rešitvah za zelene strehe. Na tem področju so zastopnik za zelene strehe Xeroflor.

Več preberite na https://www.norik.si/
  S svojim delovanjem želijo pomembno prispevati k ozaveščanju trga o prednostih zelene urbane infrastrukture, kar tudi sovpada s strategijo podjetja. Razvijajo nova, sanjska okolja in prostore za svoje stranke in sodelujejo pri osupljivih projektih po celem svetu, ki jih želijo pripeljati tudi v Slovenijo.

 

Vsebinski partnerji in podporniki

Sodelujemo s številnimi ustanovami, katerih strokovna tematika sovpada vsaj v delu zelene urbane infrastrukture:
 

NIB – Nacionalni inštitut za biologijo
 

www.nib.si


GIZ OUI je tudi član mednarodne organizacije WGIN – World Green Infrastrukture Network. Naš predsednik, g. Jure Šumi, je tudi član uprave te organizacije, posebej zadolžen za zastopanje organizacije in njenih korporativnih članov pred ključnimi javnostmi na ravni EU.

WGIN 
 

Zakaj postati član GIZ OUI?

 
  • Članstvo v GIZ OUI vam prinaša možnost aktivnega soustvarjanja aktivnosti za vzpostavljanje temeljev za razvoj ozelenjene urbane infrastrukture. Omogoča vam predstavitev lastnih pogledov, znanja in izkušenj ter vam omogoča strokovni razvoj.
  • Člani GIZ OUI se redno seznanjajo z aktualno evropsko regulativo, strokovnimi dognanji s tega področja, primeri dobrih praks po svetu. Na ta način so postavljeni v prednostni položaj med lokalnimi deležniki.
  • Člani GIZ OUI so partnerji pri različnih strokovnih raziskavah, ki jih za namene poglabljanja znanja in argumentacije izdela ali naroči združenje.
  • Mreženje z lokalnimi in mednarodnimi deležniki, ki so jim strokovno blizu in ki jih s svojimi znanji in izkušnjami bogatijo in širijo obzorja.
  • Aktivno ali pasivno sodelovanje na nacionalnih in mednarodnih dogodkih v organizaciji GIZ OUI ali katerega od partnerjev.
 
 

Kako postati član GIZ OUI?

 
  • Če ste med zgornjimi aktivnostmi prepoznali svojo priložnost, vas vabimo, da se nam pridružite. Veseli bomo vašega interesa, idej in predlogov. Svoj interes lahko izkažete preko prijave na spodnji gumb ali nas enostavno pokličete na 041 323 103 – ga. Barbara Hafner, GIZ OUI – svetovalka.

 

Postanite naš član

 

Vse, ki vas zanimajo področja ozelenjene urbane infrastrukture in ste z njimi morda poslovno ali raziskovalno povezani ali pa ste samo navdušenec zelenih rešitev vabimo, da se nam pridružite. Na ta način boste lahko aktivno prispevali k razvoju tega perspektivnega segmenta gradnje in urbanizacije v Sloveniji.
 

S podpisano pristopno izjavo (prejeli jo boste na vaš e-naslov, ko boste izpolnili podatke s klikom na spodnji gumb) novega člana sprejemate pogoje ustanovne pogodbe GIZ OUI.  Pristopna izjava je hkrati tudi privolitev v uporabo podatkov podjetja in kontaktne osebe oz. novega člana
za potrebe komunikacij združenja. Letna članiarina za podjetja znaša 700,00€ in 100,00€ za raziskovalne in akademske institucije ter nevladne organizacije.

Prijavitelj*
 
 
IZJAVA

PRIJAVA


PRIJAVA
 
 

  
zapri Na spletnih straneh Zelenainfrastruktura.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright © 2021, Vse pravice pridržane, Izdelava MMStudio