O GIZ OUI

Danes je splošno priznano, da spodbujanje zelene mestne infrastrukture prispeva k ustvarjanju mestnih okolij, kjer ljudje želijo živeti in delati. To je bistveni element dobrega načrtovanja mestnih območij, zlasti spričo podnebnih sprememb in hitrega povečevanja mestnega prebivalstva.

Kdo smo

Slovensko Združenje za Ozelenjeno Urbano Infrastrukturo je organizacija, ki združuje deležnike, ki podpirajo razvoj ozelenjene urbane infrastrukture iz različnih vidikov. Združujemo arhitekte, nosilce projektov, podjetnike, investitorje, proizvajalce na področju zelenih streh in zelenih sten ter drugo strokovno javnost ali organizacije, zainteresirane za zelene strehe, zelene fasade in drugo ozelenjeno urbano infrastrukturo.
 

Naš namen

Naš širši namen je zagotoviti celovit pregled konceptov ozelenjene urbane infrastrukture in drugih pomembnih informacij za ključne zainteresirane stranke in širšo javnost. Naše poslanstvo je spodbujanje zelenega urbanega načrtovanja, z namenom razvoja trdne ozelenjene urbane infrastrukture. Pri razvoju slovenskih mest želimo skozi postopek ponovne ozelenitve spodbuditi izgradnjo mestnih okolij, v katerih bo mogoče živeti in s tem ustvariti koristi za naravo, ljudi in gospodarstvo. To želimo doseči po poti sodelovanje z organi na nacionalni in občinski ravni ter drugimi partnerji na področju ozaveščanja, pospeševanja in podpore strateškega načrtovanja ter izvedbe projektov na področju ozelenjene mestne infrastrukture.
 
Brasschaat, Belgija

Aktivnosti GIZ OUI

 
  • Učinkovito spodbujanje ozelenjene urbane infrastrukture na vseh ravneh. Naš cilj je ozaveščanje širše javnosti na nacionalni in občinski ravni ter zlasti utrditev zavedanje o prispevku ozelenjene infrastrukture k boljšim življenjskim pogojem v mestnih območjih.
  • Omogočiti usklajen in dosleden pristop k strategijam povezanim z ozelenjeno mestno infrastrukturo.
  • Nuditi podporo deležnikom pri učinkovitem zagotavljanju trajnostne ozelenjene infrastrukture.
  • Navdihovati s primeri najboljših praks in študijami primerov načrtovanja in izvajanja ozelenjene infrastrukture.
 
  • Podpora odločevalcem pri oblikovanju ustreznih smernic in zakonskih podlag za učinkovito implementacijo zakonodaje in izvajanje projektov urbane ozelenjene infrastrukture.
  • Svetovanje deležnikom na področju izbire optimalnih rešitev v praksi.
  • Ponuditi svetovalno dejavnost s področja zakonodaje in financiranja na področju ozelenjene urbane infrastrukture.
  • Izvajati izobraževalno dejavnost za zainteresirane strokovne deležnike.

Postanite naš član

 

Vse, ki vas zanimajo področja ozelenjene urbane infrastrukture in ste z njimi morda poslovno ali raziskovalno povezani ali pa ste samo navdušenec zelenih rešitev vabimo, da se nam pridružite. Na ta način boste lahko aktivno prispevali k razvoju tega perspektivnega segmenta gradnje in urbanizacije v Sloveniji.
 

S podpisano pristopno izjavo (prejeli jo boste na vaš e-naslov, ko boste izpolnili podatke s klikom na spodnji gumb) novega člana sprejemate pogoje ustanovne pogodbe GIZ OUI.  Pristopna izjava je hkrati tudi privolitev v uporabo podatkov podjetja in kontaktne osebe oz. novega člana
za potrebe komunikacij združenja. Letna članiarina za podjetja znaša 700,00€ in 100,00€ za raziskovalne in akademske institucije ter nevladne organizacije.

Prijavitelj*
 
 
IZJAVA

PRIJAVA


PRIJAVA
 
 

  
zapri Na spletnih straneh Zelenainfrastruktura.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright © 2021, Vse pravice pridržane, Izdelava MMStudio