ZELENE STREHE

Kaj so zelene strehe

V sodobni arhitekturi je streha pogosto obravnavana kot peta fasada. Zelena streha je eden izmed elegantnejših načinov estetske, funkcionalne, ekološke, energijsko učinkovite in okolju prijazne izvedbe strešnih površin. Zelenih površin je v urbanih okoljih vedno manj, z ozelenitvijo strehe pa lahko naravi vrnemo vsaj del zelenih površin, ki smo jih ji z gradnjo odvzeli.

Na zelene strehe moramo gledati zelo holistično, saj poleg revitalizacije narave v gosto poseljenih urbanih področjih, poskrbijo tudi za reševanje nekaterih perečih okoljskih problemov kot sta na primer pregrevanje mestnih središč in pa uravnavanje odvajanja padavinskih voda. Prav tako pa s svojo estetiko in uporabnostjo pozitivno vplivajo na mestno prebivalstvo, kar še posebej velja tam, kjer je dostop do zelenih streh urejen in dejansko predstavljajo dodaten ozelenjen prostor za druženje.
 
Objekt Portorož

KLJUČNI POZITIVNI UČINKI OZELENITVE STREH

Ozelenitev streh prinese tako pozitivne okoljske, gospodarske in družbeno-socialne učinke.
 
 

POZITIVNO DRUŽBENO - SOCIOLOŠKI UČINKI

 

Postanite naš član

 

Vse, ki vas zanimajo področja ozelenjene urbane infrastrukture in ste z njimi morda poslovno ali raziskovalno povezani ali pa ste samo navdušenec zelenih rešitev vabimo, da se nam pridružite. Na ta način boste lahko aktivno prispevali k razvoju tega perspektivnega segmenta gradnje in urbanizacije v Sloveniji.
 

S podpisano pristopno izjavo (prejeli jo boste na vaš e-naslov, ko boste izpolnili podatke s klikom na spodnji gumb) novega člana sprejemate pogoje ustanovne pogodbe GIZ OUI.  Pristopna izjava je hkrati tudi privolitev v uporabo podatkov podjetja in kontaktne osebe oz. novega člana
za potrebe komunikacij združenja. Letna članiarina za podjetja znaša 700,00€ in 100,00€ za raziskovalne in akademske institucije ter nevladne organizacije.

Prijavitelj*
 
 
IZJAVA

PRIJAVA


PRIJAVA
 
 

  
zapri Na spletnih straneh Zelenainfrastruktura.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright © 2021, Vse pravice pridržane, Izdelava MMStudio