Pozitivno družbeno - sociološki učinki


 
   

1. Uporabne zelen površine

Zelene strehe nudijo dodatne zelene površine v urbanih naseljih in stavbam prinašajo dodano vrednost. Javno dostopne strehe so lahko načrtovane kot javni vrtovi ali površine za različno javno uporabo.

2. Naravni videz / estetika

Študije so pokazale psihološki učinek sproščanja, ki ga prinašajo zelene površine. Zaradi številnih prednosti zelenih streh, se poveča vrednost stanovanjskih in gospodarskih objektov.
 

3. Zmanjšanje hrupa

Zelene strehe nudijo tudi dodatno zvočno izolacijo. Rastline delujejo kot absorberji zvoka. Življenjski prostor je zato mirnejši, okolje v urbanih conah pa je s tem prijetnejše. Sistem zelenih streh lahko konkretno prispeva k zmanjšanju hrupa v velikih mestih, v bližini industrijskih con in letališč. 


 

Knauf Insulation Experience center, Škofja Loka 

Postanite naš član

 

Vse, ki vas zanimajo področja ozelenjene urbane infrastrukture in ste z njimi morda poslovno ali raziskovalno povezani ali pa ste samo navdušenec zelenih rešitev vabimo, da se nam pridružite. Na ta način boste lahko aktivno prispevali k razvoju tega perspektivnega segmenta gradnje in urbanizacije v Sloveniji.
 

S podpisano pristopno izjavo (prejeli jo boste na vaš e-naslov, ko boste izpolnili podatke s klikom na spodnji gumb) novega člana sprejemate pogoje ustanovne pogodbe GIZ OUI.  Pristopna izjava je hkrati tudi privolitev v uporabo podatkov podjetja in kontaktne osebe oz. novega člana
za potrebe komunikacij združenja. Letna članiarina za podjetja znaša 700,00€ in 100,00€ za raziskovalne in akademske institucije ter nevladne organizacije.

Prijavitelj*
 
 
IZJAVA

PRIJAVA


PRIJAVA
 
 

  
zapri Na spletnih straneh Zelenainfrastruktura.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright © 2021, Vse pravice pridržane, Izdelava MMStudio