ZELENI OTOKI

Zazelenitev cestnih otokov

Z uporabo preprog ekstenzivne zazelenitve lahko na eleganten, učinkovit in trajen način zazelenimo različne cestne otoke. Zeleni otoki ekstenzivne zazelenitve predstavljajo ponor finih prašnih delcev in CO2 na mestih kjer je koncentracija le teh največja.

Zaradi nezahtevnega vzdrževanja, otoki ekstenzivne zazelenitve predstavljajo trajno rešitev tako za izvajalce kot vzdrževalce cestne infrastrukture.
 

Zazelenitev železniških tirov


Na enak način kot cestne otoke lahko zazelenimo tudi tire tramvajev ali železnice v mestih in na postajališčih.

Na tak način prispevamo k lepšemu in bolj urejenemu videzu mestnih središč in postajališč, obenem pa zmanjšujemo obremenitev s finimi prašnimi delci. Proces fotosinteze, ki se vrši v rastlinah, pa pretvarja CO2 v kisik in s tem izboljšuje kvaliteto zraka.

 
 
           

Postanite naš član

 

Vse, ki vas zanimajo področja ozelenjene urbane infrastrukture in ste z njimi morda poslovno ali raziskovalno povezani ali pa ste samo navdušenec zelenih rešitev vabimo, da se nam pridružite. Na ta način boste lahko aktivno prispevali k razvoju tega perspektivnega segmenta gradnje in urbanizacije v Sloveniji.
 

S podpisano pristopno izjavo (prejeli jo boste na vaš e-naslov, ko boste izpolnili podatke s klikom na spodnji gumb) novega člana sprejemate pogoje ustanovne pogodbe GIZ OUI.  Pristopna izjava je hkrati tudi privolitev v uporabo podatkov podjetja in kontaktne osebe oz. novega člana
za potrebe komunikacij združenja. Letna članiarina za podjetja znaša 700,00€ in 100,00€ za raziskovalne in akademske institucije ter nevladne organizacije.

Prijavitelj*
 
 
IZJAVA

PRIJAVA


PRIJAVA
 
 

  
zapri Na spletnih straneh Zelenainfrastruktura.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright © 2021, Vse pravice pridržane, Izdelava MMStudio