Lokacija (Kraj) Strunjan
Tip zgradbe / Vrsta projekta Hotel - zdravilišče
Uporabljen sistem Sistem zelenih streh Xeroflor®
Ime / Tip sistema Preproga ekstenzivne zazelenitve XF 301, akumulacijski 1200g filc XF 159
Velikost (m²) 1200 m2
Arhitekt /
Glavni gradbenik /
Izvajalec / postavljalec sistema SACL d.o.o.
Datum izgradnje 2008

 

Uvod

Sobe hotelsko zdraviliškega kompleksa v Strunjanu so imele pred posegom neposreden pogled na ravno streho s hidroizolacijsko PVC membrano. Predvsem ob vročih poletnih dneh je prihajalo do močnega sevanja toplote in neprijetnega vonja “pregrete” hidroizolacije, ki je gostom praktično onemogočala uporabo balkona za sproščujoč oddih in pogled na prečudovito naravo krajinskega parka Strunjan. Z izvedbo ekstenzivne zazelenitve se je zmanjšalo pregrevanje notranjih prostorov, predvsem pa se je močno povečalo zadovoljstvo gostov ob pogledu na ozelenjeno strešno površino, ki deluje pomirjujoče in sproščujoče. 

 
  • Glavni izziv


    Zazelenitev ravne strehe ter izboljšanje bivalnega ugodja gostov v hotelsko zdraviliškem kompleksu Svoboda – Strunjan. Obmorska lega in izpostavljenost neposrednemu sončnemu sevanju je predvsem v poletnih dneh povzročala neprijeten vonj po plastiki, zaradi česar so bili gostje pogosto primorani imet stalno zaprta okna svojih sob, kljub temu do so v osnovi bivali na zdraviliškem in morskem zraku.
 
  • Rešitev in prednosti


    Izvedba zelene strehe Xeroflor® je odlična rešitev za ta objekt, saj rastlin, ki so odporne na ekstremne pogoje (vročina, suša, veter..), rabijo res minimalno vzdrževanje tudi v vročih poletnih mesecih, prav tako pa je izvedba Xeroflor strehe izredno hitra in preprosta.
    Z izvedbo ekstenzivne zazelenitve Xeroflor se je konkretno zmanjšalo pregrevanje, predvsem pa se je močno povečalo zadovoljstvo gostov ob pogledu na ozelenjeno strešno površino in uživanju na zdravem strunjanskem zraku.

     

Postanite naš član

 

Vse, ki vas zanimajo področja ozelenjene urbane infrastrukture in ste z njimi morda poslovno ali raziskovalno povezani ali pa ste samo navdušenec zelenih rešitev vabimo, da se nam pridružite. Na ta način boste lahko aktivno prispevali k razvoju tega perspektivnega segmenta gradnje in urbanizacije v Sloveniji.
 

S podpisano pristopno izjavo (prejeli jo boste na vaš e-naslov, ko boste izpolnili podatke s klikom na spodnji gumb) novega člana sprejemate pogoje ustanovne pogodbe GIZ OUI.  Pristopna izjava je hkrati tudi privolitev v uporabo podatkov podjetja in kontaktne osebe oz. novega člana
za potrebe komunikacij združenja. Letna članiarina za podjetja znaša 700,00€ in 100,00€ za raziskovalne in akademske institucije ter nevladne organizacije.

Prijavitelj*
 
 
IZJAVA

PRIJAVA


PRIJAVA
 
 

  
zapri Na spletnih straneh Zelenainfrastruktura.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright © 2021, Vse pravice pridržane, Izdelava MMStudio