Lokacija (Kraj) Ljubljana
Tip zgradbe / Vrsta projekta Športni objekt
Uporabljen sistem Sistem zelenih streh Xeroflor®
Ime / Tip sistema Preproga ekstenzivne zazelenitve XF 301, akumulacijski 1200g filc XF 159
Velikost (m²) 1300 m2
Arhitekt /
Glavni gradbenik CGP d.d.
Izvajalec / postavljalec sistema Alva d.o.o.
Datum izgradnje 2015

 

Uvod

Sodobni olimpijski in nacionalni Gimnastični center Ljubljana je prvenstveno zgrajen v namen razvoja gimnastičnih športnih panog, z zagotavljanjem vrhunskih pogojev za treninge in možnostjo organiziranja tekmovanj na najvišjem mednarodnem in nacionalnem nivoju. Za doseganje ciljev zelene preobrazbe in družbeno odgovornega ravnanja z okoljem je investitor streho ozelenili s sistemom ekstenzivne ozelenitve Xeroflor®, ki omogoča hitro in enostavno izvedbo. 

 
  • Glavni izziv


    Zazeleniti ravno streho, ter zadostiti zahtevam zakonodaje tako iz okoljskih kot energetskih vidikov. Zmanjšati poletno pregrevanje urbanega okolja.
 
  • Rešitev in prednosti


    Z izvedbo zelene strehe Xeroflor® smo naravi povrnili vsaj delček zelenih površin, ki so bile izgubljene z gradnjo objekta. Zmanjšali smo pregrevanje prostorov v objektu v poletnem času in s tem znižali rabo energije za hlajene. Obenem pa zmanjšali temperaturno obremenitev urbanega okolja.

Postanite naš član

 

Vse, ki vas zanimajo področja ozelenjene urbane infrastrukture in ste z njimi morda poslovno ali raziskovalno povezani ali pa ste samo navdušenec zelenih rešitev vabimo, da se nam pridružite. Na ta način boste lahko aktivno prispevali k razvoju tega perspektivnega segmenta gradnje in urbanizacije v Sloveniji.
 

S podpisano pristopno izjavo (prejeli jo boste na vaš e-naslov, ko boste izpolnili podatke s klikom na spodnji gumb) novega člana sprejemate pogoje ustanovne pogodbe GIZ OUI.  Pristopna izjava je hkrati tudi privolitev v uporabo podatkov podjetja in kontaktne osebe oz. novega člana
za potrebe komunikacij združenja. Letna članiarina za podjetja znaša 700,00€ in 100,00€ za raziskovalne in akademske institucije ter nevladne organizacije.

Prijavitelj*
 
 
IZJAVA

PRIJAVA


PRIJAVA
 
 

  
zapri Na spletnih straneh Zelenainfrastruktura.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright © 2021, Vse pravice pridržane, Izdelava MMStudio