Lokacija (Kraj) Tržišče
Tip zgradbe / Vrsta projekta Javna zgradba- osnovna šola
Uporabljen sistem Sistem zelenih streh Xeroflor®
Ime / Tip sistema Preproga ekstenzivne zazelenitve XF 301, akumulacijski 1200g filc XF 159
Velikost (m²) 1540 m2
Arhitekt /
Glavni gradbenik CGP Novo Mesto d.d.
Izvajalec / postavljalec sistema Kleparstvo Gobec d.o.o.
Datum izgradnje 2016

 

Uvod

V Sevniški občini so z izgradnjo nove osnovne šole z ravno zeleno streho Xeroflor® dobili sodoben objekt, ki s svojimi arhitektonskimi rešitvami in zeleno streho omogoča, gledano od zgoraj (središče kraja leži višje od šole), zlivanje podobe objekta z okoliškimi travniki.
Zelena streha omogoča nevpadljivo integracijo objekta v okolico, obenem pa zagotavlja manjšo rabo energije in boljšo mikroklimo v samem objektu.
  

 
  • Glavni izziv


    V lepem naravnem in zelenem okolju ob potoku umestiti objekt osnovne šole, ki se bo kljub ravni strehi optimalno zlivala z naravo. Z izbiro in vgradnjo ustreznih materialov doseči optimalno energetsko učinkovitost objekta in čim manjši vpliv na naravno okolje.
 
  • Rešitev in prednosti


    Ozelenitev strehe s preprogami ekstenzivne zazelenitve Xeroflor® preprečuje pregrevanje strehe v poletnih mesecih in ji daje naravni videz. Z izvedbo zelene strehe se zniža raba energije potrebne za ogrevanje pozimi oziroma hlajenje poleti. Obenem pogled na zeleno strešno površino deluje pomirjujoče in sproščujoče tako za učence kot okoliške prebivalci, ki imajo neposreden pogled na streho.

Postanite naš član

 

Vse, ki vas zanimajo področja ozelenjene urbane infrastrukture in ste z njimi morda poslovno ali raziskovalno povezani ali pa ste samo navdušenec zelenih rešitev vabimo, da se nam pridružite. Na ta način boste lahko aktivno prispevali k razvoju tega perspektivnega segmenta gradnje in urbanizacije v Sloveniji.
 

S podpisano pristopno izjavo (prejeli jo boste na vaš e-naslov, ko boste izpolnili podatke s klikom na spodnji gumb) novega člana sprejemate pogoje ustanovne pogodbe GIZ OUI.  Pristopna izjava je hkrati tudi privolitev v uporabo podatkov podjetja in kontaktne osebe oz. novega člana
za potrebe komunikacij združenja. Letna članiarina za podjetja znaša 700,00€ in 100,00€ za raziskovalne in akademske institucije ter nevladne organizacije.

Prijavitelj*
 
 
IZJAVA

PRIJAVA


PRIJAVA
 
 

  
zapri Na spletnih straneh Zelenainfrastruktura.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright © 2021, Vse pravice pridržane, Izdelava MMStudio