Uspešen svetovni kongres o zeleni infrastrukturi

03. Julij 2023
27. - 29. 06. 2023 v Berlinu

Skoraj 1. 100 udeležencev iz 41 držav na svetovnem Kongresu zelene infrastrukture 2023

Po šestih letih je svetovni kongres o zeleni infrastrukturi spet potekal v Nemčiji in
je postal največji svetovni dogodek na temo ozelenitve stavb doslej, ki ga je organizirala organizacija Bundesverband GebäudeGrün e. V. (BuGG). Ob Kongresu je potekal tudi dogodek sejemskega značaja , kjer je bilo prisotnih skoraj 60 razstavljavcev. Predavanja pa so se v živo prenašala tudi prek spleta.

Predsednik BuGG Dr. Gunter Mann je bil s potekom dogodka zelo zadovoljen: "To je bil neverjetno velik organizacijski napor, ki bi ga lahko obvladala le odlična ekipa BuGG in bil nagrajen z izjemno velikim številom udeležencev!"
Nadaljuje: "Zahvaljujemo se tudi pokroviteljem, mednarodnim in nacionalnim partnerjem, kongresnim in medijskim partnerjem ter številnim sponzorjem! Brez njihovega sodelovanja
kongres te razsežnosti ne bi bil mogoč. "

Na tridnevnem svetovnem kongresu, ki je bil namenjen načrtovalcem, izvajalcem, lokalnim, državnim in zveznim oblastem, so se predstavili politiki, vlagatelji in podjetja iz tega  sektorju. Program konference s 95 strokovnimi predavanji in skupno 107 govorci iz 28 držav je bila impresivna in je ponudila dober prerez raziskav in razvoja, urbanih strategij in stanje tehnike na področju gradnje.

Posebni impulzi na začetku
S pozdravnimi nagovori parlamentarne državne sekretarke Elisabeth Kaiser (Ministrstvo za stanovanja, urbani razvoj in gradbeništvo) in stalna sekretarka Britta Behrendt (Berlinski senat Oddelek za okolje, mobilnost v mestih, varstvo potrošnikov in podnebje) ter osrednja govora nemškega arhitekta Christopha Ingenhovena in svetovno znanega francoskega botanika Patricka Blanca, je bil začetek kongresa odličen.

Celoten program na 1. in 2. dan kongresa
27. in 28. junija  je v petih vzporednih sklopih predavanj in osrednjih govorov na začetku na koncu 107 govorcev iz 28 držav pripravilo številne predstavitve o aktualnih temah, povezanih z ozelenitvijo stavb (streha, fasada in notranja ozelenitev) in njihovih raznolike in obetavne aplikacije. Glavne teme so bile strategije prilagajanja podnebnim spremembam, trajnostna gradnja, upravljanje deževnice, biotska raznovrstnost, urbane strategije za ozelenitev, mestne strategije za ozelenitev stavb, arhitekturni in praktični primeri.

Pogled v prakso. Ekskurzija na tretji dan kongresa
Tretji dan (29. 06. 2023) je bilo organiziranih sedem avtobusov za ogled različnih ozelenjenih berlinskih nepremičnin. Izleti so bili razdeljeni na štiri glavne teme:
zelene strehe, zelene fasade, zelene notranjosti, zelene stavbe. Bili so organizirani s strani in v spremstvu Inštituta za kmetijske in urbane ekološke projekte na Humboldtovi univerzi Univerze v Berlinu (IASP).

Spremljajoča razstava in podporniki
Vrhunec dogodka je bila tudi spremljajoča razstava, ki je omogočila dober pregled nad različnimi izdelki, sistemi in storitvami v panogi. Prisotnih je bilo 59 razstavljavcev, podjetij in združenj iz 12 držav.Organizator Svetovnega kongresa zelene infrastrukture 2023 je bil Zvezni sindikat za zeleno infrastrukturo (Bundesverband) GebäudeGrün e. V. (BuGG) ob podpori mednarodnih partnerjev World Green Infrastructure Network (WGIN), Evropske zveze združenj za zelene strehe in zelene stene (EFB), avstrijskega zveznega združenj za zelene strehe in zelene stene, Združenja za zeleno gradnjo (VfB) in švicarskega združenje za zeleno gradnjo (SFG)), nacionalni partnerji pa Bundesverband Garten-, Landschafts- und Sportsplatzbau e. V. BGL, Patzer Verlag, kot tudi 25 kongresov in 11 medijskih partnerjev.

Svetovni kongres o zeleni infrastrukturi so podprli tudi številni zlati, srebrni
in bronasti sponzorji:

Zlati sponzorji: ACO, Bauder, GDL Belke/Ejot, Urbanscape Knauf Insulation, Mobilane, Optigrün, Sky
Roofers, Triflex, Wagner/Weiss + Appetito, Zinco, Novotegra, Wavin.


Srebrni sponzorji: ATUS, Berliner Regenwasseragentur, Bildungscampus Dieter Schwarz Stiftung, BMIGroup, Carl Stahl, Cloud Garden, Flor-design Wand, Kraiburg Relastec, Sempergreen, Verticalgreendesign

www. gebaeudegruen.info

Slika 1
Polna dvorana s skoraj 1.100 udeleženci na Svetovnem posvetu o zeleni infrastrukturi
2023 v Berlinu.
Vir: Bundesverband GebäudeGrün

Slika 2
Spremljevalna razstava na Svetovnem kongresu o zeleni infrastrukturi s “fair trade” trgovino

Vir: Bundesverband GebäudeGrü
zapri Na spletnih straneh Zelenainfrastruktura.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright © 2021, Vse pravice pridržane, Izdelava MMStudio