Občine in saditev medovitih rastlin ter ozelenitev streh

13. Maj 2022
Razvojna agencija Sora in Čebelarska zveza Slovenije sta organizirali strokovni posvet o skrbi za ozelenitev mestnih središč.
Razvojna agencija Sora in Čebelarska zveza Slovenije sta v mesecu marcu v Škofji Loki organizirali strokovni posvet, namenjen občinam in ostalim javnim institucijam, ki skrbijo za ozelenitev mestnih središč.

Predvsem je bil poudarek na principih in rešitvah, ki mesta lahko naredijo bolj ozelenjena in tako posledično tudi pomagajo pri uspešnem razvijanju čebel in ostalih opraševalcev tudi v gosto poseljenih območjih. Med predavatelji sta bila med drugim tudi dr. Jože Bavcon, vodja ljubljanskega botaničnega vrta, ki je izpostavil pomen avtohtonih medovitih rastlin in pa doc. dr. Danilo Bevk iz Nacionalnega Inštituta za biologijo, ki je predstavil izsledke raziskave o pomenu cvetočih zelenih streh za opraševalce.
Sodelovali smo tudi mi. Naš predsednik mag. Jure Šumi je predstavil pomen EU strategije o biotski raznolikosti, ki spodbuja integracijo ozelenitev streh in sten v mestnih središčih, dotaknil pa se je druge zakonodaje, ki prav tako v ozelenitvi mest vidi prednosti tako za opraševalce kot tudi same prebivalce.
 
zapri Na spletnih straneh Zelenainfrastruktura.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright © 2021, Vse pravice pridržane, Izdelava MMStudio