Ključni pozitivni učinki ozelenitve sten

   

1. Biotska raznovrstnost

Zelene stene so odličen element za povrnitev biotske raznolikosti. Na relativno majhnem prostoru lahko združujejo celo paleto različnih rastlin, ki pritegnejo opraševalce in celo vrste drugih žuželk, prav tako pa zaradi svoje strukture predstavljajo odličen prostor za gnezdenje najrazličnejših ptičjih vrst.

2. Ohlajevanje ozračja in hlajenje zgradb

Tako kot strehe, so tudi zelene stene odličen ohlajevalec ozračja. S prekrivanjem fasad dejansko preprečujemo pregrevanje zgradb in s tem v celoti izničimo potencialno vroče sevanje v nočnem času. Samo ohlajevanje zgradb pa je tako učinkovito, da prostori v teh zgradbah, tudi v času dolgih vročih podnebij, hlajenja skorajda ne potrebujejo.

3. Naravni videz / estetika

Zelene stene so bolj vidne kot zelene strehe, zato je psihološki učinek sproščanja, ki ga prinašajo zelene površine, na voljo širši populaciji.
  

Knauf Insulation Experience center, Škofja Loka

Postanite naš član

 

Vse, ki vas zanimajo področja ozelenjene urbane infrastrukture in ste z njimi morda poslovno ali raziskovalno povezani ali pa ste samo navdušenec zelenih rešitev vabimo, da se nam pridružite. Na ta način boste lahko aktivno prispevali k razvoju tega perspektivnega segmenta gradnje in urbanizacije v Sloveniji.
 

S podpisano pristopno izjavo (prejeli jo boste na vaš e-naslov, ko boste izpolnili podatke s klikom na spodnji gumb) novega člana sprejemate pogoje ustanovne pogodbe GIZ OUI.  Pristopna izjava je hkrati tudi privolitev v uporabo podatkov podjetja in kontaktne osebe oz. novega člana
za potrebe komunikacij združenja. Letna članiarina za podjetja znaša 700,00€ in 100,00€ za raziskovalne in akademske institucije ter nevladne organizacije.

Prijavitelj*
 
 
IZJAVA

PRIJAVA


PRIJAVA
 
 

  
zapri Na spletnih straneh Zelenainfrastruktura.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.
Copyright © 2021, Vse pravice pridržane, Izdelava MMStudio